Ny strejk på tunnelbanan!

Syndikalisterna varslar om en ny strejk 24 februari.

”Man kan göra en oändlig lista på försämringar och övertramp som MTR har gjort, men vi har valt ut några brännande punkter, som MTR lätt skulle kunna förbättra”, säger Linnea Nilsson, medlem i SAC-DSTS och förare på blå linjen.

MTR har i avtal med SL förbundit sig att alltid ha spärrlinjen bemannad. På grund av underbemanning och dålig tjänsteplanering leder detta ofta till att spärrvakterna inte kan besöka toaletten på arbetstid, skriver SAC-DSTS i ett pressmeddelande.

Sedan MTR tog över tunnelbanan har de konstruerat tjänster som innebär att förare arbetar mer än fem timmar utan rast. ”Det är att ta farliga chansningar när man pressar personal i säkerhetstjänst att jobba så långa pass”, tycker Mira Gartz, förare på gröna linjen.

Avslutningsvis ber vi de redan hårt beprövade kollektivtrafikresenärerna om ursäkt för eventuella olägenheter under strejken. Våra krav är en nödvändighet för att skapa en human arbetsmiljö för personalen, men även för att upprätthålla säkerheten i Stockholms tunnelbana, skriver SAC-DSTS på sin hemsida.

Läs hela pressmeddelandet här.

EXTRA:

Medlemmar från SAC-DSTS håller vid tre tillfällen öppna möten där man kan få information om SAC-DSTS och om strejken. Alla MTR-anställda, samtliga kategorier, oavsett facklig tillhörighet är välkomna!

 • Möte 1. Måndag 21/2 kl 12:00 Mässen Gullmarsplan
 • Möte 2. Tisdag 22/2 kl 10:00 Mässen Alvik
 • Möte 3. Tisdag 22/2 kl. 18:00 Stockholms LS, Lehusens Gränd 4. (vid Södra Station)

Läs meddelandet här: strejk_24e_feb

2 Responses to Ny strejk på tunnelbanan!

 1. tutf skriver:

  underbart att SAC sätter press på mtr! Men min fråga är: vore det inte dags att strejka vilt? mtr använder en taktik som verkar fungera, att omorganisera och fiffla så mkt att man hinner glömma vad man var chockad över igår. Det är ju bra att känna till kollektivavtalet men tänk om vi kunde lita på att vår arbetsledning inte skulle blåsa oss? Att hela tiden behöva vara stenhård och stressad över att bli utnyttjad är också något som försämrar vårat arbetsklimat extremt mycket. Jag känner mig iallafall helt slut.
  Vi är bra, vi kan och sköter vårt jobb så gott det går med dessa förutsättningar. varför är det då vi som ska få det sämre för att ledningen (som enligt mig inte ens sköter sitt jobb) ska dra in stålars?
  Kom igen nu, vi är värda det bättre!!

 2. linnea skriver:

  Mitt i strejkdagen och vi har hittills haft kul!
  Sjysst respons från trafikanter och kollegor. Gott fika. Bra diskussioner.
  Heja!
  Och heja MTR, skynda er nu å ge oss toamöjligheter och humana körpass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: