Avtal om delade tjänster rivs upp

Tidningen Arbetaren publicerar idag en artikel om de delade tjänsterna på tunnelbanan.

”Efter hårda påtryckningar från anställda som vägrat jobba övertid och efter mycket tjat från facket så har MTR gett med sig – det blir inga delade turer för förarna i Stockholms tunnelbana.”

”Det har märkts att deras juridiska avdelning är väldigt dålig. Att säga att de drar tillbaka avtalet för att det blir för jobbigt, det visar att de är inkompetenta. Man kan inte ha flera avtal. Då vill väl jag också ha ett avtal där jag kan få bestämma över mina arbetstider själv, säger Maria Karlsson, facklig samordnare för SAC Syndikalisterna och tjänstledig från sitt arbete som spärrexpeditör i tunnelbanan.”

 

Läs hela artikeln här.

3 Responses to Avtal om delade tjänster rivs upp

 1. Mathilda skriver:

  Grymt jobbat!

  Så jävla snyggt att kämpa ner deras första stora förändring. Hoppas denna seger stärker er ännu mer, så ni kan gå vidare med den sjuka arbetsmiljön i tunnelbanan.

 2. tut-tut skriver:

  Finemangers!
  Nu är vi tillbaka till noll. Bra bra. Men att arbeta defensivt är tröttsamt och tråkigt. Nu är det tamejtusan dax att ta ett steg FRAMÅT!

 3. Mr A skriver:

  Håller med tut-tut, nu måste vi gå framåt och FÖRBÄTTRA tjänsterna!! Om MTR vill planera för ständig underbemanning får de stå för konseklvenserna själva. Jag är trött på att jobba övertid. Det behövs marginal i tjänsterna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: