Säkerhet, arbetsmiljö och sånt

Vi ska få en ny kanal: ”Säkerhetsbulletinen”, som ska ta upp frågor rörande trafiksäkerhet, arbetsmiljö, trygghet och brandsäkerhet. Bladet ska komma ut en gång i månaden och ansvarig utgivare är säkerhetsdirektör Bert Myrde. Jag vet lika lite som ni hur den kommer att utformas, om det kommer vara en kanal för envägskommunikation arbetsköpare till arbetare eller om det blir ett bra forum för våra många tankar om dessa viktiga frågor. En sak som visat sig den senaste tiden är att vi faktiskt kan påverka vår arbetstillvaro om vi vill det, och därför vill jag uppmana er alla att verkligen nyttja Säkerhetsbulletinen. Lanseringen av bladet har skett på TubNet och där finns även en e-mailadress som man kan använda för ”tips på innehåll”: sakerhetsbulletin@mtrstockholm.se
Själv tycker jag att arbetsmiljön är nästan det viktigaste på en arbetsplats och har just mejlat detta:

Hej Säkerhetsbulletinen

Detta gäller vår arbetsmiljö. Tyvärr är det svårt att fånga damm, blod, repiga rutor, solkiga stolar, trasiga bord, ingrodd smuts, syrebrist, buller, ryggproblem samt känslan av att vara negligerad, på bild. Så jag skickar istället ett tydligt och ett tyvärr väldigt vanligt exempel.


Inga muggar att dricka ur. Ingen tvål. Inte ens en toapappershållare. Det här är endast ett exempel av väldigt många på undermålig arbetsmiljö. Så usel att det är förnedrande. I just det här fallet (Farsta Strand) ligger två toapappershållare på golvet utanför toaletterna. Som sagt: förnedrande.

Tack för mig, M

6 Responses to Säkerhet, arbetsmiljö och sånt

 1. M skriver:

  Fick ett svar snabbt. ”Tack för ditt påpekande. Skickar det vidare till vår arbetsmiljöchef Lars Nyström.”

  • Robert skriver:

   Ska bli intressant att se hur lång tid det tar för dom att fixa just toaletterna i Farsta strand. Om de nu ser till att göra det överhuvudtaget. Uppenbart är iallafall att de inte har varit där och kollat, eftersom det sett ut sådär ända sen innan de tog över för mer än ett år sedan. Eller så har de varit där men struntat i att göra något. Oacceptabelt vilket som.
   Bra skrivet! Nu är det upp till MTR att visa att de tar sitt arbete på allvar.

 2. Robert skriver:

  Skickade precis ett eget mail till bulletinen:

  ”Hej!

  Bra initiativ med bulletinen! Någotjag gärna skulle veta mer om och läsa om är underbemanningen på TLC. Som förare blir man ju minst sagt oroad av att genom media få höra om dylika säkerhetsbrister, speciell då det verkar pågått under så lång tid. Jag antar att MTR gjort någon slags intern utredning om hur det gick till och det skulle därför vara intressant att höra vad den har kommit fram till. Något i stil med ”Underbemanningen på TLC – hur kunde det ske?”.

  Med vänlig hälsning

  Robert”

 3. M skriver:

  Blev snabbt uppringd av säkerhetschef Bert Myrde. Han var ledsen för vår arbetsmiljö men sa tyvärr samma sak som vi hört ett par gånger tidigare: Det är SL´s lokaler. Vi får använda spärrens toa.
  Jag undrar när MTR/trafikutövaren ska inse att de har ansvar för PERSONALEN och att PERSONALEN behöver använda vissa lokaler, oavsett vem de tillhör. Undrar varför vi ens har nyckel till den toan om vi inte får användas den. Och undrar vad den toan ens gör där. Om vi inte får använda den alltså.

 4. M skriver:

  Ja, det var det jag misstänkte och sa nåt liknande till honom. Dessutom tänker jag att spärrens toa väl oxå tillhör SL?

 5. Peter Karlsson skriver:

  Berätta för Bert Myrde att ni inte alls kan räkna med att få använda spärrens toa. Spärrvakten behöver inte öppna för någon, detta av säkerhetsskäl. Det spelar ingen roll om du bär uniform eller inte. Om spärrvakten inte vill / vågar släppa in dig så kan du inte heller kräva att få komma in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: