Ingen matrast i säkerhetstjänst

Idag fick jag fick jag ingen matrast. Min första paus var endast nio minuter och alltså inte ens en paus, utan endast byte av plattform. Min andra rast blev avkortad så den understeg gränsen för matrast. Jag hann nätt och jämt dricka ett glas nyponsoppa. Idag körde jag sex och en halv timme utan matrast. För det får jag fyra minuter extra i lön (!). Sex och en halv timme utan mat gör mig förbannad. I sex och en halv timme i tåget tänker jag på vad oumbärligt vårt jobb är. Vi kör fram och tillbaka som tättingar för att folk ska komma till och från sina arbetsplatser. Att vi sköter vårt jobb gör att resten av stockholm kan sköta sina jobb. Den här stan är beroende av en fungerande kollektivtrafik. Jag tänker på vilket ansvar vi har. Jag tänker på vilket maktmedel det är. Det är vi som får den här staden att fungera. Och det är vi som kan få den att stanna.

Linnea (tutf väs)

7 Responses to Ingen matrast i säkerhetstjänst

 1. Tutf skriver:

  Bra skrivet och så sant!! 🙂

 2. Tutf blå skriver:

  Fan vad skönt att höra nåt från trean. Tillhör inte vanligheterna. Bra skrivet!

 3. Din Hora skriver:

  vi sliter och mtr pissar på oss.
  fast det värsta är att trafikanterna skiter i vilket, även fast det varit på nyheterna massor om mtr.
  så länge dom kommer fram.

 4. andratuben skriver:

  ”Det är vi som får den här staden att fungera. Och det är vi som kan få den att stanna.” Önskar det var de raderna våra chefer tänkte på när dom bullrar fram som ett kvaddat c14

 5. trafikant skriver:

  Din Hora: Nu kanske jag är jävig som trafikant eftersom jag lever med en tunneltågförare men i alla fall, jag skiter inte i vilket. Jag tycker det jag hör och läser om era arbetsförhållanden är fördjävligt och jag blir uppriktigt förbannad att mina skattepengar går åt till att ett företag ska få behandla sina anställda som vore de värda piss.

  Tror dock att det inte är så många som vet hur illa ni har det och jag tror att det där ute egentligen finns många som skulle stötta er om de bara visste.

 6. Omlopparen skriver:

  Jag röstar för att du tar din rast på lämpligt ställe när du enligt regler i lagar och avtal har kört så länge som du max får köra och låter tåget stå om dom inte kan få fram någon annan förare. Alla borde vara hårda på den punkten och hjälpas åt.

  Om ni följer lagar och avtal borde ni rimligen ha fackets stöd och företaget kan inget göra. (Annat än att planera verksamheten bättre såklart.)

  Om man däremot ”för att vara snäll” kör mer och längre än vad som tillåts kan man råka riktigt illa ut om det händer en olycka. Inte bara att man kan bli skadad, utan att olycksutredarna kollar om ni fått era raster och er vila, och om ni inte fått det ligger skulden på er.

 7. Skruttpluttan skriver:

  Det är djupt tragiskt att du kört så länge. Nästa gång så ska du när du är strax innan dina fem timmar på tåg säga att du inte kör längre än de timmar du har skyldighet till. De kan INTE kräva att du kör längre eftersom TRI-TUB säger att max tid är fem timmar SEDAN SKA DU HA RAST!!!! Så ingen, och jag menar verkligen INGEN, ska vara ”snäll” och köra mer än dessa fem timmar. Det handlar om din, min och alla trafikanters säkerhet! Tumma inte på den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: