Det stora tårtkalaset

Härmed bjuds alla tunneltågförare på samtliga banor på tårtkalas!

Idag är det den 6:e oktober. På samma datum för fem år sedan utbröt en vild strejk bland förarna. Strejken varade endast i några timmar, men genomsyrades av gemenskap och kämparglöd. Uppslutningen var enorm. Det lilla antal tb/tl som ändå körde tåg kunde inte upprätthälla mer än ca 10 % av trafiken. De som var med minns, de som inte var anställda då måste få veta: Vi är ett starkt och sammansvetsat gäng. Vi har kollektiv erfarenhet och kunskap. Kom ihåg det!

Vi förare kämpar hårt varje dag och ofta i snål motvind. Trots detta bjuds det alltid på vänliga leenden och många skratt oss emellan. Detta ska vi ha tack för! Och tårta! Detta är en hyllning till oss, från oss – för att hedra förarkollektivets gemenskap och solidaritet.

Att vi äter tårta just idag beror på att den vilda strejken är en mäktig symbol för vår gemensamma handlingskraft!

Bra kämpat!

hälsar tårtkommittén

7 Responses to Det stora tårtkalaset

 1. Förare Blå linjen skriver:

  Den gula citrontårtan var fantastiskt god! Tack tårtkommittén!

 2. Förare Gröna linjen Alvik skriver:

  Det var en bra idé och dagen var extra bra, goda tårtor och leenden från förarkollegor.
  Tack tårtkommittén för ett kalasbra initiativ!

 3. […] snackis: Tårtorna i mässen. ‘Tårtkommittén’ hade placerat ut tårtor i Alvik, Gullmarsplan, Liljeholmen och Västra skogen, på årsdagen av den vilda strejken för fem […]

 4. Erik Stenlund-Gens skriver:

  Fan vad grymma ni är, den där tårtan är mer än väl förtjänt! Föredöme och inspiration!

  Kram

 5. tutf No:1 skriver:

  Tack för tårtan:) Får nästan en liten tår i ögat…

 6. […] splittra de olika yrkeskategorierna. Men enigheten mellan personalen i tunnelbanan växer, läs tunnelbloggen och se själv. Eller gå med i de anställdas nystartade egna forum och WoW-guild som låter […]

 7. ... skriver:

  Från en bra blogg http://redundans.posterous.com/pierre-sandberg-och-hur-mtr-connexveolia-kope

  ”- Ja, man kan säga att jag är köpt eftersom jag fick ett bud som jag accepterade. Men jag betraktar mig som en självständig människa, som har gjort min fackliga militärtjänst i fem år och som nu kliver vidare i livet. (tidningen Lag & avtal 18 oktober 2007)

  I samma intervju erkänner Pierre att han inte själv sökt tjänsten utan att Veolia sökt upp honom och att ett informellt förhandlande skett i över ett år. Pierre hade alltså redan ett informellt samtal med arbetsgivaren om en framtida tjänst som förhandlare MOT facket när han kandiderade till ordförandeposten (och därmed också huvudförhandlare FÖR facket/MOT arbetsgivare) hos fackklubben SEKO 119. När Pierre tillträder den nya tjänsten hos Veolia lämnar han av lojalitetsskäl inför den nya arbetsgivaren också uppdraget att driva målet med den sparkade Per Johansson vidare i Europadomstolen.

  När det idag åter igen blåser upp en konflikt kring säkerheten i tunnelbanan. När det åter igen är så att anställda kallas in på hemliga förhör för att de lämnat biljettkuren för att kunna gå på toaletten och fackförbunden går ihop för att tillsammans agera mot den försämrade arbetsmiljön så är det ingen mindre en Pierre Sandberg som har uppdraget att tysta ned och förneka problem med säkerhet och arbetsmiljö.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: